‘Geen fusie zonder visie’ 

 
Op zondagmiddag 17 november organiseert De Linker Wang de bijeenkomst ‘Geen fusie zonder visie’. Tijdens deze bijeenkomst bouwen we aan het fundament onder de politiek van GroenLinks en PvdA: de kernwaarden, basis principes en ideologische pijlers. De Amsterdamse wethouders Rutger Groot Wassink en Marjolein Moorman nemen ons mee in wat voor hen de grondslagen zijn
en identificeren waar het in de praktijk schuurt tussen beide partijen. De bijeenkomst vindt plaats bij Instituut Cervantes in Utrecht.

GroenLinks en PvdA hebben de afgelopen tijd grote stappen gezet in de politieke samenwerking. Er worden plannen gemaakt voor volgende stappen. In dit proces gaat het tot nu toe vaak over de vorm, en minder over de inhoud. Het ontbreekt aan aandacht voor een gezamenlijk fundament onder de samenwerking: de kernwaarden, de basisprincipes, de ideologische pijlers. Een onmisbaar fundament voor het voeren van waardegedreven politiek, als alternatief voor technocratische of populistische politiek.

Met het onlangs gepresenteerde actieplan ‘bouwen aan nieuwe politieke beweging’ zien we dat de besturen van GroenLinks en PvdA hier een begin mee maken. Uitdaging blijft om in de pijler ‘inhoud’ niet te gaan werken aan mooie beleidsplannen (zijn we goed in!), maar echt de kernwaarden en ideologische principes uit te werken.

Als De Linker Wang dragen we hier graag aan bij. Daarom organiseert De Linker Wang op zondagmiddag 17 november een bijeenkomst waar we de focus leggen op de grondslagen van de politiek van GroenLinks en PvdA. En op zoek gaan naar waar deze schuren. Want juist dat heeft in de samenwerking aandacht nodig.

Dit doen we met Rutger Groot Wassink en Marjolein Moorman, wethouders in Amsterdam voor respectievelijk GroenLinks en PvdA. Beiden geven deze middag een inleiding, waarin ze ingaan op vragen als: wat zijn volgens jou de grondslagen in de politiek van respectievelijk GroenLinks en PvdA? Wat zijn de ideologische pijlers en morele waarden waarop deze gebaseerd zijn? Op welke grondslagen, pijlers en waarden merk je dat het schuurt tussen beide partijen? Aansluitend gaan Rutger en Marjolein met elkaar en met de zaal in debat.
 
De bijeenkomst vindt plaats bij Cervantes, Domplein 3 in Utrecht. De zaal is open om 14.00 uur. De bijeenkomst is van 14.30 tot circa 16.15 uur. Na afloop is er gelegenheid een drankje te drinken. Voor de onkosten vragen we een bijdrage van € 7,50 van niet-leden van De Linker Wang.

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via administratie@linkerwang.nl.


Geplaatst

in

door